Penawar

Bila banyak kerja kena buat, mesti rasa tension giler… lebih tension kalau tak dapat nak selesaikan, kebuntuan dan dah tak de ideal. Masalah betul! Nak luahkan pada kekawan, diorang pun sibuk jugak.. banyak masalah … masing2 tension dengan kerja dan jugak minyak yang memang mohal sesangat. Yang aku perasan sejak minyak naik ni.. orang cepat marah… cth kalau bawak kete macam sial.. laju semacam… bagi signal pun, diorang buat tak tahu je… nak main langgar aje…

Kalau dah sampai rumah, kenalah tinggalkan masalah keje… kena pasang mood lain pulak. Nak adjust mood ni pun, kena ada pemangkin nyer… benda yang dapat menyejukkan hati.

Bagi aku, cukup berkesan kalau dapat sembang2 dengan kucing, tak kira la kucing aku ke atau kucing jiran… janji kucing! Aku suka sangat dengan kucing! Comel macam harimau… mau..mau..
Memang kucing tak paham, apa aku cakap.. duk pejam2 mata aje macam orang khusyuk mendengar… habis bosan pun dia blah.

Sambil2 tu sempat jugak aku snap gambar kucing aku! Dah nampak tua sikit dan dah tak comel..
menyampah betul… bila ambik gambar, suka buat muka buruk dan teliga senget.. tak spotting langsung!

Antara aksi buruk kucing aku… tak macam kucing … menakutkan.. macam antu je…



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: