Sembang Makan

Best.. dapat ajakan dan sponsor makan malam dari Mr. Fish, my darling yang macho macam harimau jantan.

Kita orang pergi makan kat Mahkota Cheras, kedai mamak saje! Aku order mee goreng… tak leh nak kata mee goreng mamak sebab yang masak tu bukan mamak tapi cewet Indon. Sedap jugak mee goreng dia.

Yang hantar order, mat bangla dan tak tau cakap melayu… main syarat tangan dan kepala, duk angguk2, geleng2. Fenomena negara yang dah tak de rakyat sendiri kerja kat kedai2 makan, sebabnya belia2 kita suka hisap dadah, merempit kat jalan raya dan jadi bohjan bohsia. Syabasssssss! Islam Hadariiiiiiiiiiiiii!

Mr. Fish aku, order roti nan dengan ayam tandoori… sedap jugak! Yang bestnya servis kat sini cepat walaupun pelanggan dia ramai dan kedai pun bersih.. Kira okey makan kat sini!

Ni dia mee goreng aku.. look delicious.. muuah…muuah…


Dalam perjalanan balik, sempat pula snap2, panorama malam yang diterangi cahaya lampu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: