Sabtu yang penat

Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka…… bla bla bla…..

Eida… apa engko nak buat hari ni… fikir dan fikir.. lepas tu duk termenung macam ayam berak kapur….

Kemudian macam biasa, pergi dapur cari makanan sekadar untuk mengalas perut…. nak masak aku kemalasan… jadi, ini saja makanan aku… tolong yer… perhatian… ini bukan makanan kucing aku yerrr … ini makanan aku!

Dah pukul 10 lebih, dari terus buang masa…. baik aku ke The Mines, boleh jugak mencuci mata, walaupun tadi aku dah cuci…

Dengan lemah gemalai dan bersopan-santun, aku pun bersiap-siap… dengan pemilihan kostum dan makeup yang sesuai… pukul 11.30 baru siap… keayuan aku mengalahkan wanita melayu terakhir… cehhhh terperasaan pulak….

Matahari pun dah terpacak atas kepala… perut pun dah berkeroncong… haaa.. singgah makan dulu la.. nak makan apa ekkk… nyam-nyam.. nasik ayam pun sedap juger…. dan seperti biasa, tulang-tulang itu ditapau untuk harimau kat umah….. ngauuuwww

Dekat puku 1, baru sampai The Mines… parking pun dah sesak… alah biasa le, hari sabtu banyak hantu duk berkeliaran…. masing-masing nak bersopping… heheheee termasuk le aku… tapi aku bukan nak sopping baju, bukan juger kasut, bukan juger alat makeup dan pendek kata yang orang pempuan duk suker sopping…

Aku nak sopping alat-alat gadget… nak beli memori kad 1GB untuk meningkatkan lagi memori notebook aku, 2 pen drive untuk aku drive kesana-sini dan 2 bekas DVD-R untuk aku burnkan citer-citer yang telah didownload.. apa lagi ekk?



Masih lagi giler bergadget… masuk pulak kedai hanset.. buat-buat gatal tanya, Nokia Supernova 7610 ade tak? Walaupun dah tahu jawapan nyer… mana ader lagi.. terkebil-kebil si apek tu… mula la duk rekeman yang lain… macam bagoss betul aku ni kan?

Lalu pulak depan kedai LG, sibuk pulak si apek tu duk rekemen handset LG secret, ni yang terbaru… wooo banyak canggih dan tersangat nipis.. memang cun dan harga pun cun giler.. berapa ekk.. dekat 2 ribu jugak kut! Haya tauke.. saya tunggu harga turun dulu la… bila mau turun… tahun depan ka? Ini Secret saya beli tahun depan jer… tak nak berebut-rebut dengan orang… kasi orang lain beli dulu la… senyum pahit je muka apek tu… kah-kah ngko ingat aku anak manager bank duk chop duit ka!

Last… lepak pulak kat kedai Sen Heng.. tengok tv plasma.. ada hati pulak! Cisss… tanya sana tanya sini… tauke layan sajer… siap bagi lecture dan berdemo pulak! Dapat jugak la ilmu mengenai tv plasma…

Mata dan kepala aku rasa berpusing bila duk ambik gambaq ni… gayat.. gayattt



Hampir pukul 3, baru terkedek-kedek menuju ke parking… sungguh penat!

5 Responses to “Sabtu yang penat”

  1. peter penny stock Says:

    thats amazing story.

  2. Mohd Kamal Says:

    penat gak hari ni.. bangun-tidoq & bangun-tidoq.. cuma satu jer x penat..MAKAN!!!

  3. mohd kamal

    yer.. betul tu..
    makan tak penat..
    lepas makan baru penat…
    arrr kenyang!

  4. Putri Mie Says:

    sabtukuh sabtu yg tidak besh..
    perutkuh sgt sakit..
    daku kuar ke metro point n merto kajang..
    namun sakit mbuatkn daku tiada mud…

  5. Putri mie
    kesian nyer dier..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: