Bosan dan selsema

Sepanjang hari..lepak kat umah.. tengah hari lepas habis memasak…. terus merebahkan diri depan tv… biasa la hari ahad .. tak de rancangan yang best… tapi sempat jugak tertengok citer tamil.. sungguh dahsyat, terpegun aku seketika … mana tak nyer.. masa tu time hero berlawan ngan orang jahat… sekali hero tumbuk, fuh! melayan orang jahat tu macam kertas kena tiup angin.. siap berpusing-pusing di udara..

Kalu macam ni, my hero gaban pun kalah! Tak de pulak subtittle … aku main dialog sendiri berpandukan pergerakan tangan, kaki dan kepala time depa duk cakap…Tapi time menyanyi, aku tak sanggup nak tenggok.. mesti heroin tu duk tayang pusat ngan perut dier yang macam tin sadin..

Bosan… terus tukar, tengok movie pulak… cess…pun bosan jugak.. tak best lansung citer yang aku download. Akhir nyer tv itu yang tengok aku… kebetulan pulak hari ni, aku tak berapa sihat.. dah kena selsema … hidung dan mata asyik berair! Suara pun dah macam suara ella… tapi tak parah sangat…

Heheheee… ada hati, petang nanti nak keluar pulak.. saja nak ronda area Bangi.

Rasa nak makan… tapi tak tahu nak makan apa… sesuatu yang panasss.. singgah makan kedai kat Masjid Solihi ….


Nampak macam best… western food, jenis bakar, segala sup, goreng-gorengan dan segala mak nenek… semua nyer tersenarai… tebal juga menu dier, berlapis-lapis…

Tapi sungguh mangkuk betul…. bila…

eida : “bang bagi saya western food “…..

brader: “tak de la dik”… sambil tergaru- garu kepala yang tak gatal

eida: “emm tak pa lah, kalu macam tu … bagi saya ikan bakar yer”….

brader: “haaa.. pun tak de jugak dik” …..lagi tergaru-garu kepala, mungkin kali ni dah rasa gatal

Cesssss….. sungguh hampehh! Akhir nyer order nasik goreng sajer….


Lepas makan nak cari obat… selsema nyer makin menjadi-jadi, mata dah merah dan badan pun panas semacam…

Obat untuk menyejukkan badan… air badak yang telah ditapis sehingga jernih! Akan aku habiskan ketiga-tiga botol ni!

Penulis menulis entri yang entah kebenda repek nyer, dengan ditemani segulung tisu disisi. Terima kasih tisu.. lepas pakai masuk tong sampah!

4 Responses to “Bosan dan selsema”

  1. Mohd Kamal Says:

    macam citer "Labu Labi" plak.. bagi aku hj bakhil & tonik hehe.. esok idung dah kering mesti banyak isi kt dalam tu. eeee.. bestnye menggali!!

  2. A t i Q a h Says:

    Orang demam, sila duduk rumah elok2. Heh.

  3. Putri Mie Says:

    smapi 3 botol tuh..
    hehe..
    cepat2 semboh yer!

  4. mohd kamal
    lebih kurang la tu..
    waaa.. hasil nyer sungguh
    lumayan…nak?

    atiqah
    ni yang tak best..
    kijo tetap kijo

    putri mie
    heee.. tu pun masih panas lagi..
    kena berendam dlm kubang… kut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: