Tag kad raya dari Cek Yot

Terima kasih yer Cek Yot… rajin betul dia buat kad raya cyber… memang bersemangat raya.

Kat bawah ni.. aku tempek kad raya version Cek Yot.. Original tau… hak cipta terpelihara..
Seterus nyer menjawab soalan tag raya
1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
Sepasang saja dan berwarna hitam.

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
Maaf.. rasa nyer tak da.. sebab aku tak suka makan ketupat atau lemang.. suka makan kari daging dier jerr.. lain-lain makanan aku tak dapat fikir.. apa lagi makanan raya… kalau laksa penang, memang licin.

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Goyang aka Bunga Durian. Tapi aku tak reti nak buat.. memang leceh nak kena celup-celup.. best time makan boleh buat mcam-macam cara… kopek satu-satu, letak kat jari, buat gelang dan pelbagai lagi.. ranggup betul..

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
Dapat duit raya… macam sukar jerr.. selalu nyer tak dapt la. Kalau spend kat bebudak, paling banyak 100 inggit.. 50c setiap sorang… tak leh bagi banyak duit kat budak-budak ni.. takut besar nanti, jadi mata duitan pulak! Seperti perpatah, melentur buluh biar dari rebung..

5. Apakah aktiviti malam raya korang?
Lebih sibuk bersembang sambil memasak kat dapur… time ni macam ada perhimpunan agong kat dapur… sebab semua adik beradik berkumpul… banyak la cerita dan gosip panas..

6 Responses to “Tag kad raya dari Cek Yot”

  1. green apple Says:

    tang last tu paling best.
    aku pun selalu bukak gossip, topik mesti ada – Siti Nohalija.

    Muahahahhahaha.

  2. apo la.. ketupat dgn lomang tak suko makan.. kfc suko pulak.. huhuhu

  3. akak pun kena tag ni dgn cekyot.

    err..kalo awk dah buat ni, konsider akak nompang skali buleh tak aaa?

    anggap je le jawapan kita sama.
    kalo cekyot counter cek dgn akak, akak akan angguuuuuukkk je suma yang dia tanya tu..buleh dak??

    ;p

  4. ceh kak ungku….

    eida..errr..goyang? aku panggey kuih loyang. yang bulat pastu macam bunnga yang men celup2 lam minyak panas tu eh?kite ni merujuk kueh yang same ke?

  5. hari raya mak slalu buat nasi tomato or briyani.. nyum².. sedap nyer!!

  6. green apple
    memang betul.. gosip2 memang best… nak2 kat dapur.. sambil gosip sambil ngap..

    ghimau
    tu la pasal.. ngada2 tul anak tekak ni..

    ungku nor
    hehehee…. ni nak geleng2 kepala..
    itu sudah anehh … akak punya feberet makanan mesti penuh meja..

    cek yot
    betul la tu… goyang ka loyang.. janji ada yang2 kat belakang…
    sy panggil goyang sebab time buat tu.. mak asyik duk goyang2 tangan dier.. so terlekat panggil goyang lak..

    mohd kamal
    pagi raya mesti ada laksa penang… feberet sekeluarga.. sedap oii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: