Dua mangkuk

Aku dalam proses nak menambahkan lemak kat badan…. jangan pelik… tapi itu hakikat nyer… Tak suka, sebab aku nampak kurus sangat… seksa mata memandang… nampak tulang jer!

Bayangkan.. aku mempunyai ketinggian 162 cm dan berat 43kg… tak sesuaikan… terlalu kurus… ditambah lak ngan bentuk tulang yang kecik…. Menyampah bila time nak cari seluar jean… susah nak dapat saiz 25- 26 …. baju pun begitu jugak… baju body memang rejek… tak sesuai…

Kak ngah panggil aku cam bini popeye… aku pulak panggil dier cam yang suka makan burger ngan mata tertutup… lepas tu gaduh.. lawan duk mengata.. macam itu macam ini… biasalah aku memang tak ngam ngan kak ngah! Aku ngam ngan Kak long… tapi yang hampehh nyer.. kak long ni suka korek duit tabung aku…. ambik kesempatan!

Tapi bab makan aku laju… walaupun makan slow… Bukti nyer… ni aku baru balik dari melantak 2 mangkuk mee…

Mula-mula aku oder mee tom yam… tapi yang sampai nyer bihun tom yam… 2 minit kemudian.. datang pelayan ngan semangkuk mee tom yam.. tersilap hantar kata nyer! Mujur cepat… nyaris nak ngap dah… sebab aku tak perasan… lampu samar-samat jer…

sempat lagi ambik gambar… salah hantar

Makan mee tom yam memang tak kenyang… banyak serai dari mee… baik letak nama mee serai tom yam…

Ngan bangga.. aku oder semangkuk lagi… kali ni, mee sup pulak… baru rasa kenyang… kos 2 mangkuk 10 inggit… kecik benar nilai duit ni… 10 inggit baru buleh kenyangkan perut aku yang bersaiz S …


Ni buleh dikira sebagai makan sahur la..

6 Responses to “Dua mangkuk”

  1. Mohd Hafifi Says:

    Amboi..sampai 2 mangkuk skli..tak sakit perut ke makan byk2 nih..

  2. wah hebat lah u sis, both the mee looks superlicious jugak, kat sini kalau Tom Yam pun penuh ngan serai, should call it serai tom yam kan🙂

  3. mohd hafifi
    hahahaa… mujur la tak sakit… kalu tak.. tobat nyesal… ikut nafsu sgt…

    moralle
    emm.. betul tu… gamak nyer kena tukar nama.. baru betul… tak la konpius, bila tengok ghupa mee tu…

  4. takpa…raya nanti buat marathon…
    pi makan bky2 kat umah hang…

    errr…tamau ajak aku raya kat umah hang ka???

    ngeh ngeh ngeh >:)

    Selamat Hari Raya!

    🙂

    aku tempek kad hang kat sini:
    http://13maysakitkepala.blogspot.com/2008/09/91.html

  5. La, Pasal apa 2 mangkuk jer.

  6. erk..2 mangkuk sekali telan..
    syabas2…

    nasib baik kenyang kan..
    kalau tak kenyang jugak, kena makan satu periuk tomyam la jawabnya..
    haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: