Aku raya blog pun raya

Raya sakan… ngan blog aku sekali… malas tul nak update…. 

sengal pulak jari ni…. nak mengetuk keyboard.. lama sangat bercuti… 
otak pun dah lemau.. banyak sangat makan.. macam2 ada… 
Nak citer pasal raya pun malas.. tak de apa yang best… sambut secara sederhana…
yang pasti.. semua kaum keluarga dapat berkumpul pada raya kali ni… alhamdulillah…
tapi yang aku suka… last puasa… semua adik beradik aku berkumpul… pakat-pakat… memasak 
kat dapur… masing -masing ada tugas tersendiri… sambil tu… boleh bersembang… gelak-gelak…
bergurau-senda… memang suasana riuh kat dapur… maklum la.. setahun sekali… ruang dapur
jadi sesak… 
Kak long ngan redang… kak ngah ngan kari daging… aku ngan adik2.. sibuk ngan satey dan 
ayam percik… mak pulak… ngan ketupat daun palas…. kaum lelaki relek sepenuh nyer.. bertuah 
betul mereka tu…
Untuk photo.. kali ni.. boleh pulak aku terlupa nak snap gambar ketupat mak aku… serta redang 
dan kari yang marbeles tu.. otak raya punya pasal…

9 Responses to “Aku raya blog pun raya”

  1. kalau dah lama tak update macam malas pulak kan, tapi tetap gak nak update🙂

  2. Ungku Nor Says:

    akak paling tak ske buat open house sbb buat utk sedara-mara laki, kita la yang lintang pukang kat dapur.
    buat utk sedara mara kita, tetap muka kita gak yg lintang pukang kat dapur.

    nak borak dgn guest pun takdan.
    menyampah betol..

  3. Mohd Kamal Says:

    abg dh balik..
    cuti kena potong!! nk update blog kena tggu mggu dpan la.. bz ngn jemputan open house.

  4. sibuknyer orang perempuan kan..lelaki cam tuler. mereka kan master mind punya orang..banyak fikir sana fikir sini. Bila sedang fikir tak leh banyak gerak. kena duduk diam je. hehe.

  5. moralle
    betul tu… sangat setuju..

    ungku nor
    kalu buat open house.. memang sibuk memanjang.. dari memasak sampai la mengemas… semua kena buat.. letih tok sah cakap… jadik mak suruh open house kat sanak saudara jer…. open kecik2 jer…

    mohd kamal
    syukur selamat sampai… nanti kalu pi open house.. makan jgn tak hingat dunia lak… kesihatan mau jaga jugak… nanti merana sorang..
    kslu dah update.. sy pi jengok noo..

    rashid
    tu yang buat sy jeles kat depa ni… gelak2 bagaikan…sungguh relek…

  6. iNi DunIakU Says:

    samela kite akk oii…

    rasa mlas sgt nk update..

    jari trsa kebas je…

    *sigh*

  7. ~Eila @ Along~ Says:

    eida…sekali dah mengadap blog..rase malas nak stop..sekali dah tinggal blog..malas plak nak menaip eh..gitula…kite..sekali dah cuti panjang..malasnya nak keje kan..hehe

  8. steady kak, very steady

  9. aah la eida..
    dah rasa lemau gile ni..
    macam banyak benda nak cite tp otak jem plak nak cari perkataan..
    huhu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: