Langit itu..

Saja aku nak letak gambar pemandangan ni… gambar matahari terbenam… terngangga jugak la aku… melihat keindahan alam Ciptaan Allah SWT… sungguh menakjubkan…

Masa tu… terasa masa bergerak ngan pantas… dalam beberapa minit jerrr… matahari sudah hilang dari pandangan mata aku… yang tinggal hanya kamera ditangan aku…

Ini adalah beberapa keping photo yang sempat aku snap…. bertarikh 27 september 2008 bersamaan dengan 27 Ramadhan 1429… kat Changlun.. berhenti berehat sebentar.. sebelum meneruskan perjalanan ke Perlis…




Pemandangan… pokok getah mati… berlatarkan langit senja yang kuning kemerahan dan jugak ada kebiruan…. cantik sangat… sebab masa tu hujan panas… nun jauh dikaki langit… aku nampak pelangi… tapi apa kan daya… dengan kamera ni… jangkauan jelingan aku pun terbatas…



Meneruskan perjalanan…. dan azan maghrib pun berkumandang….

Langit merah di negeri kayangan… hati aku menjadi tenang… aku bersyukur kepada Hidrat Illahi… dengan keamanan yang dikecapi…


Mujur hayway kat perlis tak da tol… syukurrrr…. ni baru betul-betul dapat meniaqmati…

16 Responses to “Langit itu..”

  1. skid loader attachments Says:

    very cool.

  2. komatsu bulldozer Says:

    very nice! hahahahaha

  3. hydraulic excavator Says:

    well its nice to know that you have great hits here.

  4. cat loader Says:

    help me.

  5. sweethOneY Says:

    cantiknya pemandangan..
    especially yang ade pokok2 mati tu

  6. mini excavators for sale Says:

    when will you go online?

  7. lawanya..
    subhanallah..
    suka gambar pokok getah mati tu..
    eksotik..
    😀

  8. ~Eila @ Along~ Says:

    huhu? cantikkan..1st time dpt saat indah begini bila berada atas kapal..tgh hanimun..dok tgk sunset berdua..tgh laut..oh..bestnyer waktu tu…melihat kebesaran Yang Esa…

  9. Ungku Nor Says:

    bukan senang nak jumpa pemandangan camtu secara live kan?

  10. iNi DunIakU Says:

    canteknye..
    subhanallah…

  11. indah sungguh ciptaan ALLAH🙂

  12. uikkk… orang perlih jugak ka?? dok tang mana??

  13. AllahHuAkbar 3x
    Allah Maha Besar
    .
    .
    .
    Perlis kat Abi Batas Paip kat ngan area Batu Pahat…

  14. myzatulHanim Says:

    Omg!
    cntik gler pmndgn pokok gth mati tu!
    subhanallah..:)

  15. suka tengok pokok getah mati berlatarkan langit senja…

    pandai eida shoot yer..

  16. cantinya gbr2 tu..pandai capture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: