Gambar famili

Kebanyakkan blog… yang aku singgah membaca… ataupun diterjah… semua pakat letak gambar famili… hasil tangkap dipagi syawal….

Tak kira la… blogger laki ke pompuan… masing -masing berposing sopan ngan famili memasing…

Tapi aku… huhuhukkk…. tak ada.. sedih nyer… famili aku ni pelik sikit…. sebut jer kamera… nak tangkap gambaq… semua cabut…

Kirim salam jer… kalu nak susun kerusi… lepas tu posing cantik-cantik… 1.. 2.. 3.. ciss… kalu dapat tangkap pun… dah ditutup nyer muka… hampehhh… nak kata tak da batang idung.. mustahil…sebab semua ada lubang idung.. perfect lagik…

Yang paling susah tangkap gambaq… emmm… tentu la.. ayah aku…. tak tahu kenapa dier segan sangat ngan kamera ni… nak kata tak hensem…. tak patut la pulak… kalu tak.. bisa kah emak aku boleh berkenan… sampai beranak pinak….

Bila aku kobek-kobek.. album lama tu… memang tak banyak gambar ayah… masa muda-muda dulu pun… mak cakap susah nak ajak pi tangkap gambaq… jenuh duk kecek… pujuk-pujuk…baru dapat…memang tak sepak tin tul ayah aku ni…

Paling ummm pun… masa tangkap gambar kak long grad… tapi tak leh kata gambar famili… sebab yang ada cuma 4 orang jer… mak, ayah, kak long dan aku… adik beradik lain tak datang time tu…

Kalu nak gambar famili yang perfect.. terpaksa la buat gambar cantum-cantum… macam-macam pulakk..

Jadik terpaksa aku pinjam… gambaq famili ni… ayah aku.. tentulah.. si lion.. king of the jungle.. lain-lain ahli keluarga… sendiri imagin kan lah….

Gambar ehsan dari Abg Gogel

10 Responses to “Gambar famili”

  1. Ungku Nor Says:

    awak yang dok belah mana lak??
    ;p

  2. muahahaa..
    napa cam sama je style ayah eida dengan mak ezo?
    mak ezo pun x suke bergamba2 ni..

    kalau ada orang nak amik gmbr je, cepat2 die pandang tempat lain atau cover muka dgn tgn…
    tak tau kenapa..
    pemalu kot…hahahah

    btw, gambar famili bwh tu cool gile..
    πŸ˜€

  3. myzatulHanim Says:

    haha..
    cool beb gmbr fmly..
    huhu..

    lain plk ngn fmly anim..
    gile posing!
    adik bradik anim smua glr camra!
    pengaruh dr kakak nye yg bnama hanim lah!
    hahah!

  4. hehe…family raja di jungle!

    jgn sedeh2 k…nanti lain tahun terbuka ati ayah n family bergambar sama…

  5. ungku nor
    mana2 pun tak pa.. janji bukan si lion… semua ni hebat2 belaka..

    ezo
    hahahaa… amacam… susahkan nak memahami perasaan mereka… entah apa yang mereka segankan…. sedangkan utk keluarga sendiri…

    myzatulhanim
    dengan bangga berposing… sebaba rasa diri hebat…

    Su
    Insyaallah… tahun depan… try pujuk… kalu boleh nak set boria samak..

  6. Mohd Kamal Says:

    comey nyer gambaq famili..
    nape x pinjam je gambaq jiran sebelah umah je..
    gurauΒ² je.. jgn mare!!

  7. mohd kamal
    hahahaa.. lawakk..
    jiran kat belakang umah tu.. tua sangat… tak sesuai ! dah tu tak cukup keahlian pulak..

  8. sweethOneY Says:

    haha
    adoila..sabar je laπŸ˜›

  9. @LiYaNNuaR Says:

    garangnya kome semuaaa… takut eden… kang kena ngapppp pulak! ha ha ha

  10. sweethoney
    hahahaa… famili paling ganazz..

    @LiYaNNuaR
    hahahaa…jangan ada sapa2 yg berani mencabar.. memang sah kena ngapp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: