Pets shop

Masa makan kat serdang… aku nampak sebuah kedai pets … tertarik hati nak masuk… sebab tuan kedai ni orang melayu…. susah nak jumpa kedai pets yang di usahakan oleh orang melayu… kebanyakkan nyer dimonopoli oleh orang cina…

Bukan nyer senang… nak bukak kedai pets… kena banyak pengetahuan tentang haiwan nii.. hati kena banyak sabar… kalu hangat taik ayam.. memang hancuss… pendek kata semua kerja memang hancuss… kalu ada sikap hangat taik ayam… kesian hangat buntut si ayam nak berak..

Tuan kedai ofer kucing ni… ngan harga 100 inggit jerr… bapok la besar lagik berat… umur baru setahun jagung… kucing ni.. sebenar nyer kucing siam bulu kembang… tapi tak menjadik pulak… lepas tu tuan dier tak nak… tinggal la dier kat sini… sehingga ada orang beli!

Aku memang dah berkenan… tapi kalu beli… parah pulak… kang bergaduh ngan sekor yang kat umah tu… susah.. kalu jantan bertemu jantan.. mesti nak tunjuk hebat!


Dan jugak.. lain-lain kucing.. jinak-jinak belaka.. ngeowww..



Jugak ada si rabbit…what’s up, doc?

11 Responses to “Pets shop”

  1. wahhhhhhh…

    bestnye…
    napa tak ajak ezo sekali?
    kalau pergi satu2 kawasan tu kan, mesti mata ni mencari pet shop..

    memang majoriti kedai ownernya cina kan..
    nk jumpe orang melayu punya kedai susah..

    kat kajang ada 1 kedai pets orang melayu tapi banyak ikan je..

    kedai yang eida pergi ni kat area serdang yang mana?
    dekat ke dengan hospital serdang?

  2. Mohd Kamal Says:

    x brpe ske sgt ngan kucing..
    bulu slalu lekat kt baju

  3. dear ezo,

    pet shop tu kat serdang fasa 1 dalam area perumahan tau.

    dekat jer ngan mesjid UPM

  4. mohd kamal dear…

    wat a pity….

    owang x ske tucing…owang x romantik tau…

    oh..poor…

    haha!

  5. wuuuuuuuuuu comey2 kucing ni.. goreng pun sedap.

  6. Putri Mie Says:

    bkn stakat tucen jerk…
    mie xminat mn2 pet pum..
    hoho

  7. yo
    hihihikk… panggang lagik sedap.. uu.. kijam nyerrr

  8. [S]itie [B][U]m [B][U]m Says:

    sian yg kucing putih yg 100 hengget tu! Sbb bulu x menjadi je pon..tuan die nk jual..

  9. owh..

    nanti kalau rajin nak pi tengok ar..

    jalan2 cari petshop

    😀

  10. sweethOneY Says:

    alaaaa
    comelnyaaaaaaaaaaaaaaa kucing2 tu, wpun tak suka kucing sgt,tp kucing2 tu sme sgt adorable la

  11. org islam tak buka pets shop ni mebe sbb agama jugak kot yang… kan ker kita org islam dilarang menjual kucing, berdosa besar wooo… sbb tu ler akak rasa, perniagaan ni dimonopoli oleh kaum2 cina…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: