LEKAS Pajam

Tadi aku saja-saja buat lawatan… nak try guna heyway LEKAS Pajam… nampak iklan kat merata-rata tempat…. duk promte suruh guna…. sampai tergerak hati aku nak guna..


Dari Semenyih ke Pajam… kena bayar tol rm2.80… jalan memang lenggang giler… sah aku lekas sampai kat Pajam…. ada R&R Beranang tapi belum bukak lagik…

Masa dalam perjalanan… aku nampak banyak antu pencawang…. berderek jerr… ada 3 bijik mata merah….. 2 memandang dan 1 berkelip… serammm….

Sampai kat Pajam…. aku terus pergi kedai makan… pekena mee hailam sepinggang…. lepas tu terus balik…

Ingatkan dah bukak semua laluan tu…. rupa-rupa nyer … Pajam saja… Mantin bulan 12 baru bukak… Last tol dier Ampangan… akhir tahun depan baru habis bukak semuanya… Nanti senang la nak ke JB… malas guna heyway Nilai Seremban… jem yang amat… dah ada laluan alternatif…

Masa bayar tol … aku tanya kat Mamat tu… tak kena sakat dek antu ke? sebab sunyi jer…. dia cakap setakat ni , belum ada apa-apa lagik … semua manusia belaka…

Kira bernasib baik la… tak kena sakat… kalau kat Tol Sungai Long.. dah banyak pekerja yang kena sakat… diorang cakap kat situ keras sikit…. tapi diorang semua dah lali … dah tahu perangai antu kat situ… suka main sakat-sakat….

Dekat sampai umah.. singgah kedai… layan aiskrim cornetto drumstick… ubat untuk sakit tekak.. alang-alang dah sakit… meh kasik sakit lagik….

7 Responses to “LEKAS Pajam”

  1. tol sungai long katne ek?
    kajang ke?
    main petik je ni…hehe…

    kalau dah selalu kena sakat memang diorang x kisah dah..
    tah2 rasa jemu asyik kena kacau jer..
    hehe

  2. RieNa.YuMi Says:

    mang “lekas” pun nak ke pajam…tapi tu lah…sunyi ya amat…bahaya la plak kalau jalan malam kat situ…

  3. myzatulHanim Says:

    uish,,,
    menakutkan je..
    bl lalu tol mst tpikir bdk2 tol 2 xde kene kaco ke erk..
    lg2 mlm..
    sunyi je..

  4. hahaha…jgn jd mcm fq sudh…termasuk kt lekas jugk..padahal nk g bngi..kua2 dr tol jmpa jln lama…elok2 dr kajng ke bngi 20mnt,da jd dkt sejm…

  5. A t i Q a h Says:

    Oooo..saya tak tau pun ada hiway baru nama Lekas. Ha ha. Katak bawah gelas sungguh. ;P

  6. laaa..nape tak suh akak temankan..;p

  7. mula-mula seram jer tang baca kisah antu tu… tapi last sekali lucu pula. Lucu bila ‘aiskrim cornetto drumstick ubat untuk sakit tekak’. hehe. macam-macam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: